cogt

Haugschlag-il-750Golfový resort Haugschlag se profiluje silným příklonem ke kulinářství a jídlo je tu vyzdvihovanou součástí celodenního golfového zážitku. Resort disponuje nejenom dvěma 18jamkovými hřišti, ale také dvěma restauracemi: Schindler je v prostorách klubovny, ty nejzajímavější večerní akce však probíhají ve druhé – v prastarém hostinci Perzy, tři kilometry od hřiště.

Tam si nikdo na nic nehraje, personál ani hosté, prostředí malých místností se starobylým vybavením dá všechny spolehlivě dohromady. Často není pro hluk slyšet vlastního slova, všichni nadšeně křičí jeden přes druhého, velice dobře a zemitě se tady jí – a samozřejmě i pije. Do Perzy se dá zajít i mimo turnaje, jen je potřeba pohlídat otevírací dny.

Když se tady ubytujete, určitě se vyplatí vzít si nocleh s polopenzí. Večeře pro ubytované bývají čtyř- až pětichodové, dost slavnostní, hlavní chod nebývá ošizen na velikosti, jak se občas jinde stává, a umějí udělat skvělé maso, hlavně hovězí. Když si dáte všechny chody, zákusek jíte z posledních sil.

Když je teplo, dá se večeřet venku za okny jídelny, tam je posezení velice romantické, poblíž jsou veliké kameny, odhalené před několika lety na místě bývalého lesíka. Svíčky, někdy lampiony, občas po turnajích živá hudba... V podstatě pokaždé tady narazíte na českou obsluhu, ta vám dokáže poradit, zorientovat se v někdy záhadných pojmech rakouského jídelníčku.

Ve Schindleru je i snídaně zážitek. Nic nechybí, nic nepřebývá, je tam všechno od lososa přes vajíčka a domácí marmelády, mnoho druhů pečiva až po ranní šampaňské. Člověk brzy zjistí, jaký je rozdíl mezi rakouskými regionálními produkty a zbožím ze supermarketu.

Haugschlag-rizky-250Po hře si hosté, jak uvádí spolumajitel resortu Hans Geist, většinou dávají jednodušší jídla, nejčastěji řízek. S ním mám spojen zážitek: před pár lety nám kuchař doporučil vyzkoušet si řízkovou desku pro dva, to bylo k nesnědení, se spoustou příloh a salátů. Po turnajích bývají někdy řízky tak velké, že si je nejeden hráč dojídá ještě v autě, asi to dělají naschvál, abychom si to pamatovali. Rychlých jídel mají vždycky po ruce několik, dvě osmnáctky dodávají restauraci spousty strávníků.

A ještě jedno jídlo, kde se nespletete – bramborové šulánky s mákem. Někdo si je dává jako zákusek, někomu stačí jako hlavní jídlo. Bývá jich poctivá dávka, jsou hodně syté. No a palačinky, dortíky...

Převzato z časopisu GOLF 6/2020
Připravil: Ivo Doušek

Více o Golf Resortu Haugschlag:
https://golfresort.at/


Poslat na email Tisk Přidat mezi oblíbené TwitterFacebook googleLinkujGoogle Buzz

Přihlášení Golf News



Poradna

Může být profík kedíkem amatéra?

Pekne pozdravujem pán Slezák. Prosím Vás môže mi na komerčnom dospeláckom turnaji robiť caddyho môj golfový tréner. N ...

Poradna

Žena, začátečník - nákup holí

Dobrý den, jsem úplný začátečník a ráda bych si pořídila své první vybavení. Na výběr je mnoho možností a nevím jaké. ...

OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...