Vincentka-golfinfo
Kvízy Golfová pravidla - vysoká obtížnost

Golfová pravidla - vysoká obtížnost


Pravda nebo lež? Pouze když je míč na jamkovišti, překáží abnormální stav hřiště, ať už na jamkovišti nebo mimo něj, také když překáží ve směru hry.
Pravda
Lež
Bude hráč zprostěn trestu, když mu soutěžní výbor přidělí skóre kartu se nesprávným hendikepem?
Ne, pokud odevzdá skóre kartu s vyšším hendikepem, který ovlivní jeho výsledek,bude diskvalifikován
Ano, hráč není povinnen kontrolovat údaje uvedené na skóre kartě
Ne, ale trest diskvalifikace mu bude prominut
Musí hráč zamezit svévolnému poskytování rad?
Ano, nevyžádaná rada je sice beztrestná, pokud se ale opakuje a hráč tomu nezamezí, bude se mít za to, že o ni žádá.
Ne, hráč nezodpovídá za poskytování nevyžádaných rad od někoho, kdo není součástí jeho strany
Ne, ale nesmí se těmito radami řídit
Jaký trest dostane hráč, který odmítne zvednout svůj míč, který jinému mu napomáhá, a on zahraje ránu?
Hráč obdrží jednu trestnou ránu
Hráč obdrží všeobecný trest (dvě trestné rány)
Hráč bude diskvalifikován
Může Soutěžní výbor může přijmout Místní pravidlo umožňující beztrestnou úlevu od překážení dočasně nepohyblivých závad nacházejících se na hřišti nebo mimo něj?
Ano
Ne
Ano, ale minimálně část závady musí ležet na hřišti
Je pravda, že pokud hráč drží hůl rukama odděleně od sebe, nesmí držet předloktí u těla?
Ano, jinak by vznikal kotvící bod
Ano, hráč nesmí držet předloktí u těla bez ohledu na to, jak drží rukama hůl
Ne, vznik kotvícího bodu je podmíněn použitím dlouhého patru
Porušuje hráč pravidla, když středně dlouhý patr přitlačí v oblasti břicha záměrně k bundě?
Ne, oblečení přitlačené k tělu holí nebo rukou držící hůl se ne považuje ve smyslu Pravidla 10.1b za část hráčova těla
Ano, oblečení přitlačené k tělu holí nebo rukou držící hůl se považuje ve smyslu Pravidla 10.1b za část hráčova těla
Ne, hráč nemůže vytvořit kotvící bod pomocí svého oblečení
Může si hráč mezi dvěma jamkami beztrestně půjčit od spoluhráče jeho patr a zkusit si s ním pár patů?
Ne, půjčení jakékoli hole od jiného hráče je trestné
Ne, beztrestně může hráč cizí hůl použít jen k cvičným švihům, nesmí ale zahrát žádnou ránu
Ano, zakázáno je jen půjčení hole k zahrání rány, která se počítá do hráčova výsledku.
Musí se spouštění opakovat, pokud míč spouštěný na spojnici (aniž byl určen referenční bod) poskočí o 10 centimetrů vpřed od místa, kde se poprvé dotknul půdy?
Ano
Ne
Může mít více hráčů své hole v jednom bagu, I kyž je jich dohromady více než 14?
Ano, hole každého hráče by ale měly být od sebe jednoznačně odlišitelné
Ano, musí jít ale o partnery při čtyřhře
Ne, hráči nesmí sdílet golfový bag

Přihlášení Golf News



Poradna

Může být profík kedíkem amatéra?

Pekne pozdravujem pán Slezák. Prosím Vás môže mi na komerčnom dospeláckom turnaji robiť caddyho môj golfový tréner. N ...

Poradna

Žena, začátečník - nákup holí

Dobrý den, jsem úplný začátečník a ráda bych si pořídila své první vybavení. Na výběr je mnoho možností a nevím jaké. ...

OMEZENÝ POČET ZA SUPER CENY
6000 Kč,-

Set želez Exotics EXi (5–PW), shaft UST Mamiya 40 F3 (flex R). Tradiční tvar, menší offset, maximální kontrola i délka. Skvělý poměr cena/výkon! ...